Projekat sprovodi iSerbia.rs

Više o MPS-u

Home
Više o MPS-u
Moj prvi sajt sprovodi:

Prijavite se na našu mejling listu za najnovije konkurse:

vise o mpsu

VAŽNO! Informacije ispod odnose se na konkurs za program Moj prvi sajt 1.0 koji je završen. Trenutno je aktuelan konkurs za učešće u programu Moj prvi sajt 2.0 koji je otvoren za sve mlade do 32 godine, do 17.05.2014. Za dodatne informacije i prijave na MPS 2.0. kliknite ovde

***

Projekat „Moj prvi sajt ima za cilj uticaj na rešavanje problema visoke nezaposlenosti i skretanje pažnje mladih u Srbiji ka najbrže rastućem privrednom sektoru. Ideja nam je da koristimo potencijal dostupnog resursa i da, traganjem za alternativnim rešenjima, utičemo na poboljšanje sive slike nezaposlenosti, uz minimalne troškove.

Projekat ima za cilj da mlade, srednjoškolskog uzrasta, približi internet tehnologijama na konstruktivan način koji u svojoj osnovi ne podrazumeva potrošnju slobodnog vremena. Projekat će obezbediti stvaranje onlajn platforme za učenje i za sve učesnike će obezbediti dve vrste edukacije:

  • Samostalna izrada veb sajta korišćenjem već postojećih resursa
  • Osnove internet marketinga

Po završetku kurseva, polaznici će imati mogućnost da primene svoja znanja i da se takmiče. Imaće rok od mesec dana da naprave svoj prvi sajt. Polaznik čiji internet sajt dostigne najveći broj jedinstvenih poseta (prema google analytics) osvaja prvu nagradu. Za pet takmičara koji budu imali najveću posećenost sajtu biće obezbeđeno mentorstvo u najboljim domaćim kompanijama koje posluju na internetu.

Za sve polaznike kurseva projekat obezbeđuje pokrivene troškove internet domena i internet hosting na godinu dana, na kojima će postaviti svoje sajtove.


 

Kako funcioniše MPS? Koji su koraci?

1. Prijava na program i selekcija kandidata

Kandidati se na program prijavljuju popunjavanjem aplikacionog formulara OVDE. Kandidati koji prođu selekciju dobiće putem mejla ugovor i pravila korišćenja i imaju 7 dana da putem mejla vrate popunjen, potpisan i skeniran ugovor. U ime kandidata koji nisu punoletni, ugovor potpisuju zakonski staraoci. Ukoliko ugovori ne pristignu u rokom za to predviđenom periodu, na program se poziva prvi sledeći kadidat ispod 70. mesta.

2. Obuka za izradu veb sajtova

Po prijemu ugovora, u roku od tri dana, kandidatu se otvara profil u onlajn učionici i dostavljaju mu se pristupni podaci. Kandidat ima 30 dana da usvoji gradivo iz oblasti izrade veb sajtova.

3. Obuka za  internet marketing

Po završetku 30. dana kandidat dobija pristupne podatke za učionicu „internet marketing“ i takođe ima 30 dana da usvoji znanja.

4. Primena znanja u praksi – izrada sajtova

Po završetku oba modula, polaznik ima rok od mesec dana u okviru kojih je potrebno da u praksi primeni svoje znanje i izradi veb sajt prezentaciju na temu koju on odabere.

5. Takmičenje u internet marketingu – broju poseta na stranici

Po isteku 30 dana od početka izrade sajtova, kandidati imaju novih 30 dana da isprobaju svoje znanje iz internet marketinga i takmiče se u posećenosti svojih sajtova.

6. Proglašenje pobednika

Pet autora najposećenijih sajtova imaće mogućnost da dobiju mentora iz oblasti internet poslovanja sa kojima će moći da usavrše svoja znanja. Autor sajtova sa najvećim brojem jedinstvenih poseta osvaja tablet računar.