Projekat sprovodi iSerbia.rs

Šta je MPS?

Home
Šta je MPS?
Moj prvi sajt sprovodi:

Prijavite se na našu mejling listu za najnovije konkurse:

sta je mps

VAŽNO! Konkurs za program Moj prvi sajt 1.0 trenutno je zatvoren. Trenutno je aktuelan konkurs za učešće u programu Moj prvi sajt 2.0 koji je otvoren za sve mlade do 32 godine, do 17.05.2014. Za dodatne informacije i prijave na MPS 2.0. kliknite ovde

***

Skraćenica MPS (moj prvi sajt) je naziv projekta koji ima za cilj da 70 srednjošlaca širom Srbije nauči da samostalno naprave svoj sajt. MPS će uz pomoć onlajn učionice biti dostupan u svim gradovima Srbije i sastoji se iz dve modula.

  • Prvi modul ima zadatak da pruži znanja neophodna za samostalnu izradu veb prezentacije.
  • Drugi modul će vam pružiti znanja iz osnova internet marketinga.

    nagrade22

Ovde nije kraj! Svako ko prođe module imaće zadatak da napravi SVOJ PRVI SAJT. Troškovi domena i hostinga su pokriveni projektom.

Po završetku prezentacije kreće takmićenje  u posećenosti sajtova. Osim što ćete steći znanje i neophodne veštine za izradu veb prezentacije, autor čiji sajt u periodu od mesec dana bude imao najveću posećenost osvaja tablet računar, a pet autora najposećenijih stranica dobiće priliku da imaju mentora iz oblasti internet poslovanja.

Važna napomena: Ovo nije obuka za programere i nije potrebno posebno predznanje. To znači da nakon ovog kursa nećete znati da pravite onlajn igrice već ćete znati na pravi način da predstavite neki svoj (pravi ili izmišljen) proizvod ili uslugu, ili udruženje građana, sportski klub… Kurs je namenjen prosečnom korisniku računara srednjoškolskog uzrasta uz korišćenje internet platformi koje omugućavaju svako da napravi svoj prvi sajt.

Cilj programa: podizanje kapaciteta mladih u edukativnom i poslovnom pogledu.

Program realizuje omladinsko udruženje iSerbia uz finansijsku podršku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.