Projekat sprovodi iSerbia.rs

Q & A

Home
Q & A
Moj prvi sajt sprovodi:

Prijavite se na našu mejling listu za najnovije konkurse:

pitanja i odgovori

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje u vezi sa projektom pošaljite na adresu: office@iserbia.rs u naslovu mejla: „MPS – pitanje“  i odgovor će biti objavljen na ovoj stranici.

***

Da li srednjoškolac mora da napravi svoj lični sajt ili može da napravi sajt omladinske organizacije u kojoj je društveno aktivan i volontira, a da pritom ta organizacija ne izaziva nikakve mržnje, niti je političko orijentisana ili slično?

Izrada prvog sajta ne znači doslovno da taj sajt mora biti o osobi koja ga pravi. Sajt moze biti na razlicite teme a svakako moze biti i za organizaciju u kojoj je neko aktivan. U prijavnom formularu  postoji deo gde je potrebno da opisete kakav sajt biste voleli da napravite i originalnost ideje ce se takodje bodovati sa 25% prilikom selekcije kandidata.***
 
U prijavnom formularu treba da navedemo ideju za sajt. Da li na kraju kursa treba tu ideju da realizujemo pošto za par meseci koliko traje kurs mogu da dobijem još neke ideje i verovatno bih zamenio ovu koju sad navedem?
 
Ideja koju navedeš u prijavnom formularu biće ideja koju je potrebno realizovati po završetku obuke (pod uslovom da je u sklopu nivoa predviđene obuke). Ukoliko do trenutka realizacije veb sajta dobiješ novu ideju možeš poslati imejl  sa pitenjem da promeniš ideju.
***
 
Zanima me da li u prijavnom formularu za MPS projekat, u odeljku „opis ideje“ treba samo da se navede ideja i njen značaj, odnosno razlog zašto biramo tu ideju? Ili, pak, treba da se detaljno objasni kako bi izgledao web sajt, šta bismo pisali i slično…?
 
Potrebno je nevasti kako bi želela da sajt izgleda odnosno koje sadržaje bi sajt obrađivao.

***

S obzirom na to da u upitnom formularu navodimo ideju o sajtu koju tokom kursa treba da realizujemo, interesuje me koja su nam ogranicenja prilikom realizacije? Da li mozete pojasniti koliki se nivo znanja stice obukom kako nasa ideja ne bi presla granice naseg znanja?

U pitanju je osnovni nivo izrade veb prezentacije, dakle kako da zakupite domen i hosting, napravite bazu podataka i uz pomoć dostupnih alata razvijete osnovnu veb prezentaciju. Ukoliko je tvoja ideja naprednijeg karaktera, to neće biti negativno ocenjeno ali će taj napredniji deo ostati da se realizuje nekom drugom prilikom.