Projekat sprovodi iSerbia.rs

Moj prvi sajt 2.0

Home
Moj prvi sajt 2.0
Moj prvi sajt sprovodi:

Prijavite se na našu mejling listu za najnovije konkurse:

izrada_sajtova22e

Konkurs za stipendiju „Moj prvi sajt 3.0″

Rok za prijavu: 20.07.2014.

Poznato je da region muči problem odliva mozgova i nedostatka strucnjaka već više od 20 godina. S druge strane, države u regionu svoju poziciju u savremenom društvu moraju graditi uz pomoć obrazovanih pojedinaca koji će postati vrhunski stručnjaci u svojim oblastima ili poslovima koje pokreću.

Moj prvi sajt je projekat pokrenut sa idejom da prosečnom korisniku računara omogući znanja dovoljna da samostalno napravi veb sajt prezentaciju.

Glavni potencijal regiona su mladi obrazovani ljudi posvećeni radu i usavršanju. IT predstavlja oblast koja u mnogome može pomoći da se svaki uspeh maksimizira i značajno doprinese pokretanju sopstvenog posla. U cilju podizanja kapaciteta mladih ljudi, iSerbia raspisuje konkurs Moj prvi sajt 2.0 u okviru koga će biti dodeljeno 25 stipendija. Stipendija obuhvata:

  • onlajn kurs za izradu CMS veb sajtova
  • domen i hosting za praktičnu primenu stečenog znanja.  

 

Koji je cilj programa?
Cilj programa je da pruži znanja i tehnike neophodne za samostalnu izradu veb sajta i time aktivno doprinese razvoju karijera i/ili pokretanje privatnih poslova polaznika kursa. Kursevi su osmišljeni tako da ih polaznici mogu koristiti iz udobnosti svoje fotelje i u vreme kada im to najviše odgovara, pohađajući kurs koji je nastao kao spoj teorijskih i praktičnih znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka.

Specijalna nagrada za najbolje dobitnike stipendija

Autor najkreativnijeg sajta biće nagrađan obezbeđenjem relevantnog mentorstva kako bi unapredio svoja znanja. Izbor sajta će vršiti predstavnici projektnog tima.

Pogledajte TOP 10 sajtova iz programa MPS 1.0 OVDE

Ko može da se prijavi?
Na konkurs se mogu prijaviti mladi do 32 godine starosti: srednjoškolci, studenti svih nivoa studija i nezaposleni.

Koji su kriterijumi za odabir polaznika?
Ocenjivaće se sledeće stavke u prijavi:
– Društveni aktivizam – 30%
– Prosek ocena – 20%
– Ideja za veb sajt – biznis ideja  – 50%

Način i rok za prijavu
Da biste se prijavili potrebno je da do 20.07.2014. godine popunite prijavni formular koji se nalazi OVDE (očekivano vreme koje popunjavanje formulara zahteva: 10 minuta). Kandidati koji su dobili stipendiju biće obavešteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa. Kandidati će imati rok 5 dana da potvrde svoje učešće u projektu. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće biće kontaktiran kandidat koji je sledeći na rang listi.*

VAŽNO: Prijava je besplatna. Kandidati koji prođu selekciju biće u obavezi da u roku predviđenom za potvrdu uplate kotizaciju u iznosu od 3.499 dinara i time će se smatrati da su potvrdili svoje učešće u projektu. 

iSerbia je neprofitno i nevladino udruženje, a sredstva na ovaj način prikupljena služe pokrivanju troškova tehničke podrške i administracije onlajn kurseva koje će stipendisti u pohađati kao i troškove domena i hostinga za praktičnu primenu stečenih znanja – samostalnu izradu SVOG PRVOG SAJTA.

Više informacija:

Šta je MPS i kako je nastao OVDE. Informacija o prvom krugu konkursa MPS možete videti OVDE.

Za dodatna pitanja pošaljite mejl na office@iserbia.rs pod naznakom: MPS 3.0